X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Soft Legislativ Legis PLUS Business. Aveti la dispozitie toata baza de date legislativa din Monitorul Oficial plus sute de modele de contracte, cereri si acte, alaturi de toate Codurile din Romania si legislatia europeana la zi!
Portal actualizat la 21 Aprilie 2018
  • Testare gratuita
  • Convingeti-va de profesionalismul specialistilor PortalInstitutiiPublice.ro.
    Testati acum GRATUIT cel mai eficient serviciu de consultanta fiscal-contabila personalizata!
  • Recrutare autori
  • Divizia de Legislatia Muncii cauta autor cu urmatoarele atribute.
    Detalii aici »


Ultimele Noutati - pagina 5

Feb152018

Tichete de masa si de tichete de vacanta in 2018. Institutii publice finantate integral din venituri proprii

de Adina Popescu valabil la 15 Feb 2018
Intrebare: Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o institutie publica, finantata din venituri proprii. Beneficiez de tichete de masa si tichete de vacanta daca acestea sunt preazute in bugetul institutiei.
Feb192018

Spor pentru viza CFP

de Adina Popescu valabil la 19 Feb 2018
Intrebare: Am contract de munca pe perioada nedeterminata din anul 2005. Am beneficiat de spor de control financiar preventiv de 25%, aplicat la salariu de baza. Incepand din anul 2018, conform Legii 153/2017 persoanele care exercita activitatea de control financiar preventiv, beneficiaza de o majorare a salariului de baza cu 10%, conform art. 15. Este normal ca salariu net sa se diminueze, datorita ...
Feb132018

Majorare salariala pentru functia de spalatoreasa cu gestiune

de Adina Popescu valabil la 13 Feb 2018
Intrebare: Va rog sa ne precizati ce spor la salariul de baza considerati, ca se poate acorda unei salariate angajata in postul de spalatoreasa la un centru de asistenta medico sociala, cu un numar de 55 de asistati si care este temeiul legal in baza caruia se poate acorda?
Feb092018

Procedura de inregistrare a facturilor de achizitii

de Portal Institutii Publice valabil la 09 Feb 2018
Intrebare: Am urmatoarea situatie: - avem facturi de achizitii spre exemplu abonamente legislative, bonuri fiscale combustibil, facturi cu sume mici ( stampila, rechizite) care au fost platite din banii angajatilor dupa care se vor recupera de la Institutie. Va rog sa-mi spuneti: 1. care este procedura de inregistrare acceptare documente in Institutie daca achizitia nu s-a efectuat prin SEAP? 2. cu ce ...
Feb192018

Formularul M500. Inregistrare demnitari si functionari publici

de Adina Popescu valabil la 19 Feb 2018
Intrebare: In prezent, la primarii, se inregistreaza in REVISAL atat contractualii cat si functionarii publici. Intrebari: 1. Demnitarii se iregistreaza undeva? 2. Pentru functionarii publici inregistrarile trebuiau facute in 2016 cu salariile de la data aparitiei legii sau de la data angajarii in institutie?
Feb142018

Sporul pentru viza CFP

de Portal Institutii Publice valabil la 14 Feb 2018
Intrebare: La o instititutie publica, UAT si pentru o Scoala, in salariul de baza este inclus si sporul de vechime? Celelate sporuri de exemplu pt viza CFP la ce baza se aplica? Va rog sa-mi transmiteti un mod de calcul valabil pentru anul 2018. Saralar anterior 2017 - 2.000 lei. vechime in munca 10 ani. coeficient aprobat la nivel de unitate - de 1,5 % . spor CFP - 20% . Celelate sporuri de exemplu ...
Feb122018

Inregistrare in contabilitate a dosarelor de inventii

de Portal Institutii Publice valabil la 12 Feb 2018
Intrebare: Suntem o institutie publica finantata din venituri proprii, si in anul 2006 in urma unei decizii a Curtii de Conturi, au fost inregistrate in contabilitate copiile dosarelor de inventii care erau arhivate (in cazul in care erau solicitate documente de catre titularii brevetelor de inventii) si o colectie de Cd-uri primite fara niciun cost de la Organizatii Internationale. Inregistrarea contabila ...
Feb062018

ReviSal. Salariat detasat. Modificarea functiei si a salariului

de Gabriela Dita valabil la 06 Feb 2018
Intrebare: Avem un angajat, personal contractual, venit prin detasare de la o alta institutie publica pentru o perioada de 6 luni. Cui ii revine obligatia de transmitere in ReviSal si eventual, obligatia de a-i intocmi un act aditional la CIM, avand in vedere ca i se modifica functia si salariul?
Feb052018

Verificarea modului de respectare a legii privind constituirea, administrarea si utilizarea fondurilor publice

de Portal Institutii Publice valabil la 05 Feb 2018
Intrebare: Suntem o unitate bugetara, ordonator tertiar de credite, finantata din venituri proprii si subventii. Va rugam sa ne precizati daca veniturile proprii ale unitatii, folosite in exclusivitate pentru plata bunurilor si serviciilor, plata efectuata numai prin ordine de plata, prin trezorerie, sunt supuse controlului si verificarii Curtii de Conturi sau a altor foruri de control.
Feb032018

Revisal. Munca in weekend si munca de noapte

de Gabriela Dita valabil la 03 Feb 2018
Intrebare: Va rog sa ne precizati punctul de vedere al dumneavoastra in legatura cu modul de inregistrare la REVISAL, a orelor platite pentru timpul lucrat in cursul noptii , precum si a orelor platite pentru lucru in weekend tinand cont de faptul ca acestea variaza de la luna la luna.
x