X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Soft Legislativ Legis PLUS Business. Aveti la dispozitie toata baza de date legislativa din Monitorul Oficial plus sute de modele de contracte, cereri si acte, alaturi de toate Codurile din Romania si legislatia europeana la zi!
Portal actualizat la 22 Ianuarie 2018

Stabilirea zilei de 23 ianuarie 2017 ca zi libera in sectorul public

Raspuns oferit de Portal Institutii Publice
Portal Institutii Publice
contabil
(Hotararea Guvernului nr. 28 din 18 ianuarie 2017 privind stabilirea zilei de 23 ianuarie 2017 ca zi libera, publicata in Monitorul Oficial cu numarul 55 din data de 18 ianuarie 2017)

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1. – (1) Pentru salariatii din sectorul public, ziua de 23 ianuarie 2017 se stabileste ca zi libera.
(2) Pentru ziua stabilita ca zi libera potrivit alin. (1), institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 28 ianuarie 2017 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2017, potrivit planificarilor stabilite.
(3) Prestarea muncii potrivit alin. (2) nu confera acordarea de timp liber corespunzator.

Art. 2. – Prevederile art. 1 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Art. 3. – Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 23 ianuarie 2017 si nici participantilor in aceste procese.

Art. 4. – (1) Operatiunile de incasari prin virament transmise prin sistemul electronic de plati unitatilor Trezoreriei Statului in data de 20 ianuarie 2017 se inregistreaza in contabilitatea acestor unitati cu aceeasi data.
(2) Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit, aferente datei de 23 ianuarie 2017, se inregistreaza in contabilitatea structurilor cu atributii in domeniul decontarii din centrala Ministerului Finantelor Publice in data de 23 ianuarie 2017, iar in contabilitatea unitatilor teritoriale ale Trezoreriei Statului, in urmatoarea zi lucratoare.
(3) Eventualele retururi la incasare aferente operatiunilor inregistrate potrivit alin. (1) se intocmesc de unitatile Trezoreriei Statului cu data de 23 ianuarie 2017.
(4)I n ziua de 23 ianuarie 2017, prin centrala Ministerului Finantelor Publice se efectueaza operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.
(5) Prin ordin emis de Ministerul Finantelor Publice poate fi stabilita si desfasurarea altor operatiuni prin Trezoreria Statului.

PRIM-MINISTRU
SORIN MIHAI GRINDEANU
Contrasemneaza:
Ministrul muncii si justitiei sociale,
Lia-Olguta Vasilescu
Ministrul finantelor publice,
Viorel Stefan
23 Ian 2017

Newsletter PortalInstitutiiPublice.ro

Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalInstitutiiPublice.ro si primesti cadou Raportul special "Control si preventie in unitatile bugetare"!

Da, doresc sa ma abonez si sa primesc informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


Articole similare

x