Penalitati nedepunere declaratii rectificative
Raspuns oferit de Nedelcu Alexandra
Expert Legislatia munciiIntrebare: Datorita faptului ca am gresit salariile angajatilor voi face rectificative din ianuarie 2019 pana in martie 2022 si as vrea sa stiu cat sunt penaliatile si dobanzile inainte de a le calcula Anaf-ul deoarece trebuie sa prezint sumele la Primarie pentru a-mi aproba subventia pentru plata contributiilor si a penalitatilor si dobanzilor. Va rog sa imi spuneti care este modalitatea de calcul a penalitatilor si dobanzilor, aferente unor sume din data de 01.01.2019 pana in data de 31.03.2022. Din Codul de Procedura am dedus ca penalitatile sunt 0.01%/zi si dobanzile 0.02%/zi, dar pentru perioade mai lungi de timp tot atat sunt? Daca au existat modificari in perioada 2019-2022, va rog sa imi dati raspunsul pe fiecare an in parte. Va rog sa imi faceti un calcul concret pe o suma oarecare, doar sa imi dau eu seama de calcul.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalInstitutiiPublice.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitia dvs. zeci de experti 24 / 7 / 365!
- Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 6.500 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, contributii, contabilitate, taxe si impozite, revisal.
- Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.904 lei + TVA
- Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
- Consultanta oferita de specialistii PortalInstitutiiPublice.ro
- NOU! Soft Legislativ Legis PLUS Business. Toata baza de date legislativa din Monitorul Oficial plus sute de modele de contracte, cereri si acte, alaturi de toate Codurile din Romania si legislatia europeana la zi la pretul de 4.347 (TVA inclusa)
Inregistreaza-te sau completeaza campurile de login pentru a avea acces la raspunsul articolului
Penalitati nedepunere declaratii rectificative
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 04 mai 2022.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasati butonul alaturat "Plateste prin SMS" si urmariti instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil.
Odata procedura de plata finalizata, veti putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Intrebari similare din categoria Taxe si Impozite
Dec112024
Intrebare: 1. In situatia acelorasi creante fiscale, este posibil sa se emita succesiv (de exemplu: la intervale de 1 an de zile) acte de executare silita de natura sa intrerupa astfel termenul de prescriptie prevazut in Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala? 2. Tot cu privire la creante fiscale (amenzi , impozite, etc), de cate ori poate fi intrerupt un termen de prescriptie doar prin emiterea ...
Oct032024
Intrebare: Conform OUG 107/2024, se pot restitui si penalitatile aferente debitelor achitate inainte de ordonanta? De ex: daca un contribuabil a achitat in luna august debite si penalitati, acesta poate face cerere de restituire a penalitatilor?
Mar292024
Intrebare: Avem o problema destul de mare in legatura cu Fisa sintetica rol. Unitatea noastra a depus mai multe declaratii 112 rectificative pe anii precedenti in care s-au cuprins proiectele derulate (2019, 2020, 2021, 2022, 2023). Contributiile si impozitul era platit la timp, dar nu s-a declarat doar acum in acest an. Sumele erau in contul de distribuire, s-au si compensat dupa depunerea declaratiilor ...
Mar082024
Intrebare: O persoana fizica beneficiara a Legii 168/2020 care are o locuinta cu destinatie mixta beneficiaza de scutire impozit pentru toata locuinta? O persoana fizica ce sufera de un handicap care are o locuinta cu destinatie mixta beneficiaza de scutire impozit pentru toata locuinta?
Mar082024
Intrebare: Revin la intrebarea privind luarea sau nu in calcul a rapoartelor de evaluare, pentru cladirile mixte: - Conform HG 1/2016, norme metodologice din 6 ianuarie 2016 de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, cum interpretati punctul 46, litera d) din sectiunea 5, unde se face precizarea modalitatii de calcul al impozitului pentru cladirile mixte; astfel,in opinia mea,interpretez aceasta ...
Mar152024
Intrebare: Avem o persoana fizica ce a cedat folosinta unui apartament locuinta unei firme in baza unui contract de comodat. Firma a deschis sediu social in aprtament. La ONRC a declarat sediu fara activitate. In acelasi timp conform contractului de comodat firma se obliga sa plateasca toate utilitatile aprtamentului (apa, lumina, incalzire, etc.). Putem considera apartamentul in cauza ca fiind ...