Posturi unice. Reglementari
Raspuns oferit de Florentina Buzeaautor
Intrebare: Suntem un Serviciu Public infiintat in baza Hotararii Consiliului Local si nu prin Legea Societatilor Comerciale, nefiind asfel inregistrat la Oficiul Registrului Comerului, conform prevederilor art. 8, alin.(1) din Legea serviciilor comunitare de utilitati publice 51/2006 si art. 2 din Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor. - Serviciul Public are personalitate juridica, Cod de identificare fiscala, este finantat din venituri proprii si subventii de la Bugetul Local, inregistrat in scopuri de TVA si desfasoara activitate economica, fiind platitor de impozit pe profit. -Serviciul Public presteaza activitati din sfera serviciilor comunitare de utilitati publice, avand ca obiect principal de activitate salubrizarea municipiului, care asigura satisfacerea nevoilor esentiale de utilitate si interes public general cu caracter social a colectivitatilor locale persoane fizice/juridice, etc. In conformitate cu prevederile art. 20 alin. (2) lit. e) din Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor, operatorul are dreptul la: exclusivitatea prestarii serviciului de salubrizare pe raza unitatilor administrativ-teritoriale, acordata fie in baza hotararii de dare in administrare, fie in baza hotararii de atribuire si a contractului de delegare a gestiunii. In consens cu dispozitiile enuntate, prin HCL s-a acordat exclusivitatea prestarii serviciului de salubrizare in Municipiu catre Serviciul Public. Avand in vedere Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilittii financiare a Romaniei pe termen lung, Art.XVII alin. 5 lit. f) ce face referire la posturile unice existente dorim un punct de vedere in ceea ce priveste definitia postului unic. Avem posturi de muncitori necalificati (lucratori pentru salubrizare) care prin fisa postului au aceleasi atributii (maturat, deszapezit, etc.) dar nu au acelasi sector de lucru (strada, cartier, etc.). Putem considera posturile mai sus mentionate posturi unice datorita faptului ca pentru fiecare lucrator i s-a atribuit un sector de lucru fix, iar pe de alta parte sarcinile (atributiile) nu pot fi preluate de un alt angajat?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalInstitutiiPublice.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitia dvs. zeci de experti 24 / 7 / 365!
- Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 6.500 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, contributii, contabilitate, taxe si impozite, revisal.
- Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.904 lei + TVA
- Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
- Consultanta oferita de specialistii PortalInstitutiiPublice.ro
- NOU! Soft Legislativ Legis PLUS Business. Toata baza de date legislativa din Monitorul Oficial plus sute de modele de contracte, cereri si acte, alaturi de toate Codurile din Romania si legislatia europeana la zi la pretul de 4.347 (TVA inclusa)
Inregistreaza-te sau completeaza campurile de login pentru a avea acces la raspunsul articolului
Posturi unice. Reglementari
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 02 dec 2023.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasati butonul alaturat "Plateste prin SMS" si urmariti instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, veti putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.